MyStat - Az ingyenes webstatisztika

 

webmester: Révai András

  

Innen néztek

Jelenlegi hely

Gyógyszer beadása cicának

A macskák ingerültekké válhatnak, ha megpróbálunk tablettát letuszkolni torkukon, ezért mielőtt megpróbálná saját kezűleg beadni a gyógyszert, kérdezze meg az állatorvost, hogy nem-e lehet inkább az ételébe csempészni valahogy! Ha a válasz pozitív, helyezze a tablettát egy puha jutalomfalatba vagy egy tál eledelbe! A macskák igen ravaszak tudnak lenni, tehát ügyeljen arra, hogy mindenképp lenyelje a gyógyszert!

Ha kézzel kell beadni a pirulát, az előkészületen van a hangsúly. Mielőtt felvenné a cicát, legyen a kezében a tabletta, szerezzen egy törülközőt, amibe begöngyölheti az állatot, és legyen kéznél valami finomság is, amelyet majd a tabletta lenyelése után odaadhat kedvencének. Ha gondolja, bekenheti vékonyan a gyógyszert egy kevés vajjal.

Ha egy mód van rá, kérje meg egy ismerősét, hogy fogja meg négylábú kedvencét, amíg beadja neki a pirulát! Helyezze a cicát egy magasabb felületre, az aszisztens álljon a cica mögé, húzza közel magához és szorítsa le mindkét oldalát. Ha nincs segítsége, vegye a cicát a hóna alá (mintha egy csecsemőt ringatna). Tekerjen a macska nyaka és felsőteste köré egy törülközőt, így nem tudja megmarni!

Egyik kezét helyezze a macska fejére úgy, hogy hüvelykujja a cica pofijának egyik oldalán, a többi ujja pedig a másikon legyen és gyengéden emelje fel az állat fejét! Ennek a mozdulatnak köszönhetően kedvence némileg ki fogja nyitni a száját. A tablettát fogja a másik kezébe, a hüvelykujja és mutatóujja közé, középső ujjával nyomja meg kicsit a cica alsó állkapcsát, hogy száját nagyobbra nyissa ki, majd helyezze a pirulát az állat nyelvének a végére.

Hogy kedvence biztosan lenyelje a gyógyszert, azonnal csukja be a cica száját és - miközben csukva tartja - gyengéden fújja vagy dörzsölje meg az orrát! A macska gigájának masszírozása is megkönnyítheti a nyelést. Az ajkak megnyalása biztos jele annak, hogy a tabletta lecsúszott.

Ezek után jutalmazza meg kedvenced valami finomsággal vagy macskaeledellel és dicsérje meg.